NIAGARA FRONTIER BUILDING OFFICIALS 34th ANNUAL EDUCATIONAL CONFERENCE JANUARY 22, 23, 24, 2018

MONDAY JANUARY 22, 2018 (8 Hours)

8am-10am

Legal Aspects of Building Code Enforcement - 2 Hours – David State (Topic 1 – 2 Hours) **49-5845** Course Code: **T02-07-0920** Activity Code: **T02-07-0920-012218-15-07-0**

10am-11am

Blower Door and Duct Leakage Testing - Matt Bowers (Topic 3 – 1 hour)

49-6923 Course Code: T02-07-2174 Activity Code: T02-07-2174-012218-15-07-0

11am-2pm (Lunch: Noon-1pm)

Passive House – Matt Bowers (Topic 3 – 2 hours)

49-6922 Course Code: T02-07-2173 Activity Code: T02-07-2173-012218-15-07-0

2pm-5pm

Existing Buildings and the Code – Peter Aiello (Topic 2 – 3 hours)

49-6964 Course Code: T02-07-2221 Activity Code: T02-07-2221-012218-15-07-0

TUESDAY JANUARY 23, 2018 (8 Hours)

8am-9am

Division of Building Standards & Codes Update - Gary Traver (Topic 1 – 1 hour)

49-6382 Course Code: T02-07-1587 Activity Code: T02-07-1587-012318-15-06-0

9am-10am

2017 CEDAR Update – Eric Bradshaw (Topic 1 – 1 hour)

49-6924 Course Code: T02-07-2175 Activity Code: T02-07-2175-012318-15-06-0

10am-5pm (Lunch: Noon-1pm)

WEDNESDAY JANUARY 24, 2018 (8 Hours)

8am-10am

Crowd Manager for Code Enforcement Officials - OFPC (Topic 1 – 1 hour, Topic 2 – 1 hour)

49-6945 Course Code: T02-07-2200 Activity Code: T02-07-2200-012418-15-07-0

10am-11am

Fireworks Displays for the Code Official - OFPC (Topic 1 – 1 hour)

49-6792 Course Code: T02-07-2041 Activity Code: T02-07-2041-012418-15-07-0

11am-2pm (Lunch: Noon-1pm)

Accessibility Update - Commercial The 2015 Building Code of NY State - Dominic Marinelli (Topic 2 – 2 hours)

49-6936 Course Code: T02-07-2190 Activity Code: T02-07-2190-012418-15-07-0

2pm-3pm

Fuel Dispensing – Chris Roth (Topic 2 – 1 hour)

49-6967 Course Code: T02-07-2224 Activity Code: T02-07-2224-012418-15-07-0

3pm-5pm

2015 Fire Codes – Chris Roth (Topic 1 – 1 hour, Topic 2 – 1 hour)

49-6934 Course Code: T02-07-2188 Activity Code: T02-07-2188-012418-15-07-0

Topic 1 = Code Enforcement and Administration
Topic 2 = Uniform Fire Prevention and Building Code
Topic 3 = Energy Conservation Construction Code
Total: 7 Hours
Topic 1 = Code Enforcement and Administration
Total: 7 Hours
Topic 2 = Uniform Fire Prevention and Building Code
Total: 3 Hours